Fietstaxitours Tilburg

Fietstaxitours Tilburg

Klant

Opdracht

Fietstaxi Tours Tilburg is onderdeel van Fietstaxi Tilburg. Deze bijzondere manier van duurzaam vervoer door de straten van Tilburg is bezig met uitbreiden van zijn diensten. En dat is het aanbieden van tours door Tilburg en omgeving.

De eigenaar Theo Smeele wilde meer aandacht op deze tours vestigen via de sociale media kanalen en hierdoor meer omzet hieruit halen. Vanuit een brainstormsessie kwam het advies naar voren om drie zaken aan te pakken.

1. Trek de aandacht voor de tours volledig los van het taxiwerk door o.a. een compleet nieuwe website te maken
2. Zorg voor een duidelijk en aantrekkelijk aanbod en maak daarin duidelijke keuzes
3. Zorg dat de prijzen marktconform worden zodat de eigen winstmarges beter worden.

Om deze doelen voor elkaar te krijgen heeft P-Focused samen met Fietstaxi Tours Tilburg het volgende onder handen genomen:

  • Bestaande arrangementen/tours samengevoegd en hiervoor de teksten herschreven
  • Nieuwe prijzen vastgesteld
  • Beeldmateriaal voor de website gemaakt (zowel foto als video)
  • Overleg met webbouwer
  • Introductiecampagne gemaakt
  • Uitvoeren van community management

Op dit moment zijn er zes verschillende tours met verschillende thema’s  waar een klant uit kan kiezen. Met verschillende thema’s als ‘Street Art’ en ‘Historie & Natuur’ stapt de klant in een comfortabele fietstaxi en wordt door de chauffeur door Tilburg heen gefietst. Ondertussen krijgen de passagiers uitgebreide uitleg over wat ze onderweg tegenkomen en hebben ze ook ruim de gelegenheid om regelmatig even uit te stappen om bijvoorbeeld foto’s te maken.